ua en ru

Рада відмовилася зняти недоторканність з Вілкула

Рада відмовилася зняти недоторканність з Вілкула Фото: Олександр Вілкул (opposition.org.ua)

У комітеті з питань регламенту назвали подання на Вілкула законним

Верховна рада України відмовилася зняти депутатську недоторканність з співголови депутатської фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що зняття недоторканності з парламентаря підтримали лише 137 депутатів при 226 необхідних.

"Це є сором українського парламенту. Йдучи на вибори, ми обіцяли зняття депутатської недоторканності… Я вважаю, відбулось лукавство перед нашими виборцями і перед нашою громадою", - зазначив голова парламенту Андрій Парубій, коментуючи дане рішення ВР.

Після цього спікер закрив ранкове пленарне засідання Ради.

Як писало РБК-Україна раніше, генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Вілкул незаконно передав в оренду кілька земельних ділянок під час керівництва Дніпропетровської ОДА.

У ГПУ заявили, що Вілкул передав в оренду 15,0197 га земель колективної власності, а також ще дві ділянки площею 1,8 і 1,15 га. Крім того, він передав в оренду землі сільськогосподарських доріг і прогонів.

Нагадаємо, комітет ВР з питань регламенту направив до Верховної ради подання про зняття недоторканності з народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула. У висновку, який комітет направить на розгляд парламенту, зазначено, що внесене раніше генеральним прокурором України подання на Вілкула є законним.