ua en ru

Рада відмовилася зняти недоторканність з Колєснікова

Рада відмовилася зняти недоторканність з Колєснікова Фото: Дмитро Колєсніков (opposition.org.ua)

У комітеті з питань регламенту назвали подання на Колєснікова законним

Верховна рада України відмовилася зняти депутатську недоторканність з народного депутата від парламентської фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колєснікова, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що зняття недоторканності з парламентаря підтримали лише 163 депутатів при 226 необхідних.

"Це великий сором українського парламенту - ці голосування, які сьогодні відбулись (по нардепам Вілкулу та Колєснікову, - ред.)", - підкреслив голова парламенту Андрій Парубій, коментуючи голосування.

Як писало РБК-Україна раніше, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що, перебуваючи на посаді глави агентства Державного майна, народний депутат Дмитро Колєсніков сприяв незаконному відчуженню двох цехів оборонного підприємства, яке забезпечувало українську армію ракетами "Смерч" і "Град".

Нагадаємо, в ході виступу в комітеті ВР Луценко заявив, що нардеп від "Опозиційного блоку" Дмитро Колєсніков підозрюється у зловживанні службовим становищем.

Також відзначимо, що 18 вересня Луценко вніс до парламенту подання на нардепів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова.