ua en ru

Рада відмовилася унеможливити крадіжки мобільних телефонів

Рада відмовилася унеможливити крадіжки мобільних телефонів Фото: засідання Ради

Депутати провалили законопроект в першому читанні

Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроект № 1888 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів держави, споживачів телекомунікаційних послуг та вдосконалення державного регулювання у сфері користування радіочастотним ресурсом України". За відповідне рішення проголосували лише 174 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Також парламентарії 4 рази відмовилися повернутися до розгляду цього законопроекту.

Як заявив автор законопроекту - народний депутат з фракції "Самопоміч" Олександр Данченко, цей законопроект містить норму, яка виключає крадіжки мобільних телефонів.

"Тому що оператори будуть зобов'язані відключати такі телефони", - сказав Данченко.

Законопроект розроблений з метою дерегуляції у сфері користування радіочастотним ресурсом України, скорочення кількості документів дозвільного характеру, зменшення та впорядкування регуляторного впливу держави на відносини у сфері користування радіочастотним ресурсом. Також законопроект покликаний захистити інтереси держави та споживачів телекомунікаційних послуг у сфері запобігання користування кінцевим обладнанням, правомірність застосування якого на території України не підтверджена. Закон також спрямований на гармонізацію законодавства у регульованій сфері до законодавства ЄС та приведення його у відповідність з вимогами Міжнародного союзу електрозв'язку.

Він зазначив, що цей законопроект також дозволить знизити рівень контрабанди мобільних телефонів.

Нагадаємо, Рада хоче скасувати сертифікацію для пивної продукції.