ua en ru

Рада відмовилася розмежувати відповідальність електропостачальників і місцевої влади з охорони ЛЕП в лісах

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 4436 "Про внесення змін до Земельного і Лісового кодексів щодо утримання охоронних зон об'єктів передачі електричної енергії".

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 4436 "Про внесення змін до Земельного і Лісового кодексів щодо утримання охоронних зон об'єктів передачі електричної енергії". За відповідне рішення проголосували лише 203 нардепа.

Цим проектом закону пропонувалося чітко розмежувати відповідальність електропередавальних організацій, суб'єктів господарювання, місцевих органів виконавчої влади та громадян, які мають у власності ліси, багаторічні насадження, земельні ділянки щодо утримання охоронних об'єктів передачі електричної енергії (у тому числі повітряних ліній електропередачі, підземних кабельних ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв) у відповідності до вимог законодавства з метою зменшення (попередження) шкоди від їх аварійних відключень.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення сприятиме зменшенню судової тяганини при визначенні винуватців у заподіянні шкоди, закріпленні відповідальності власників лісів та насаджень, земельних ділянок за своєчасне усунення порушень в охоронних зонах об'єктів передачі електричної енергії