ua en ru

Рада відмовилася розширити коло осіб, яким не обмежується виплата пенсій

Рада відмовилася розширити коло осіб, яким не обмежується виплата пенсій Фото: засідання Ради

За скасування заборони на виплату пенсій посадовим особам проголосували лише 176 нардепів

Верховна Рада України не підтримала за основу законопроект № 2639 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення функціонування місцевого самоврядування)". За відповідне рішення проголосували лише 176 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив автор законопроекту - нардеп з фракції "Народний фронт" Максим Бурбак - під час представлення даного документу у парламенті, цим документом скасовується тимчасова заборона на виплату призначених пенсій посадовим особам місцевого самоврядування, що працюють на виборних посадах до складання ними своїх повноважень після проведення чергових місцевих виборів у 2015 р.

Так, законопроект пропонував розширити коло осіб, до яких не застосовується обмеження виплати пенсії, передбачене з 1 квітня 2015 р. на особливий період, особами з числа посадових осіб місцевого самоврядування, які працюють на виборних посадах, до складення ними своїх повноважень після проведення чергових місцевих виборів у 2015 р.

Також парламент відхилив законопроект № 2554 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо поновлення гарантій пенсійного забезпечення виборним особам місцевого самоврядування та науковим працівникам)". За відповідне рішення проголосували лише 170 нардепів при 226 мінімально необхідних.

За направлення цього документу на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи віддали свої голоси лише 199 парламентарів. Таким чином законопроект також відхилено.

За визначенням авторів законопроекту метою його прийняття є поновлення гарантій пенсійного забезпечення для працюючих наукових працівників та осіб, які перебувають на виборних посадах в органах місцевого самоврядування, скасованих законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" №213-VIII на період з 1 квітня 2015 р. по 31 грудня 2015 р.

Для цього пропонувалося внесення відповідних змін до законів України "Про службу в органах місцевого самоврядування" та "Про наукову і науково-технічну діяльність".

Нагадаємо, за словами глави Мінфіну, індексація виплат буде прискорена після закінчення переговорів про реструктуризацію держборгу.