ua en ru

Рада відмовилася звільнити держорганів приватизації від сплати судового збору

Рада відмовилася звільнити держорганів приватизації від сплати судового збору Фото: Народні депутати

За відповідне рішення проголосували лише 114 нардепів

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 1679 "Про внесення зміни до статті 5 закону України "Про судовий збір" щодо доповнення переліку пільгових категорій". За відповідне рішення проголосували лише 114 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект пропонується внести зміни до статті 5 закону України "Про судовий збір" з метою звільнення державних органів приватизації від сплати судового збору за позовами, скаргами, заявами, з якими вони звертаються до суду, в усіх справах, пов'язаних із захистом майнових прав та інтересів держави.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, запропоновані проектом зміни покликані посилити механізм захисту майнових прав держави на території України у судовому порядку.

"Обґрунтування цього закону дуже просте та однозначне. У цьому році державним органам приватизації на сплату судового збору передбачено всього близько 7 млн грн. Разом з тим, потреби органів приватизації на сплату відповідного мита на подачу позовів складає близько 15 млн грн.

Тобто органи приватизації не можуть в повній мірі реалізовувати свої повноваження в достатній мірі", - заявив один з авторі в законопроекту - народний депутат з фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв.

Після того, як законопроект був відхилений, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман доручив зацікавлений нардепам доопрацювати відповідні законодавчі норми.

Нагадаємо, Кабмін про пропонує Раді звільнити НКЦПФР від сплати судового збору.