ua en ru

Кабмін про пропонує Раді звільнити НКЦПФР від сплати судового збору

Кабмін про пропонує Раді звільнити НКЦПФР від сплати судового збору НКЦПФР пропонують звільнити від сплати судового збору

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України звільнити Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) від сплати судового збору у справах про ринок цінних паперів. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 2643 "Про внесення зміни до статті 5 закону України "Про судовий збір" (щодо доповнення переліку пільгових категорій)", текст якого розміщений на офіційному сайті парламенту.

Так, законопроект пропонує внести зміни до статті 5 закону України "Про судовий збір", згідно з якими від сплати судового збору, поміж іншим, звільняється Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку та її територіальні органи - у справах, що вирішуються на підставі законодавства про ринок цінних паперів та про акціонерні товариства.

Очікується, що запропоновані зміни забезпечать оперативне надходження до державного бюджету України коштів, які не сплачуються у добровільному порядку та ефективну реалізацію завдання Комісії щодо захисту прав інвесторів.

"Прийняття запропонованого законопроекту забезпечить належний рівень представлення НКЦПФР та її територіальними органами інтересів держави та забезпечення захисту прав інвесторів в судових інстанціях у випадку порушення законодавства про ринок цінних паперів та про акціонерні товариства", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Передбачає, що разі прийняття, цей закон набере чинності з 1 січня 2016 р.
Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко скоротив чисельність працівників НКЦПФР до 460 осіб.