ua en ru

Рада засудила випробування зброї масового ураження КНДР

Рада засудила випробування зброї масового ураження КНДР Фото: будівля ВРУ (РБК-Україна)

Депутати Ради рішуче засуджують дії Північної Кореї

Верховна Рада України підтримала постановою заяву "Про засудження випробувань зброї масового ураження КНДР". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, депутати Ради рішуче засуджують дії Північної Кореї, які спрямовані на створення нового арсеналу ядерної зброї та загрози його застосування.

Згідно з постановою, у вересні 2016 року КНДР оголосила про проведення п'ятого успішного випробування ядерної зброї, а вже у вересні 2017 Пхеньян офіційно оголосив про успішне випробування водневої бомби.Також, протягом 2017 року КНДР провела ряд тестових запусків балістичних ракет середнього і дальнього радіусу дії "Хвасонг 12", "Хвасонг 14" і "Хвасонг 15". Згідно заявам Пхеньяну, остання ракета здатна доставити ядерну бомбу на відстань до 13 тис. км.

"Верховна Рада України, як вищий орган країни, добровільно відмовилася від третього за величиною у світі ядерного арсеналу, рішуче засуджує згадані дії Корейської народно-демократичної республіки спрямовані на створення нового арсеналу ядерної зброї та загрози його застосування, що призводить до ескалації напруженості в регіоні і в усьому світі і може потенційно призвести до численних людських жертв", - йдеться в постанові.

Нагадаємо, в кінці жовтня Україна і Сполучені Штати Америки (США) обговорили ядерну стратегію на тлі загроз Північної Кореї. Відзначається, що межучрежденческие експерти обох сторін зібралися для обговорення, як країни можуть найкращим чином співпрацювати для вирішення згаданих проблем.