ua en ru

Рада може залишити право на дотації з держбюджету на заклади первинної ланки медицини

Рада може залишити право на дотації з держбюджету на заклади первинної ланки медицини Фото: медицина (РБК-Україна)

Право на отримання дотацій на утримання закладів первинної ланки медицини можуть залишити ще на рік

Право на отримання дотацій на утримання закладів первинної ланки медицини можуть залишити ще на рік, якщо не буде вистачати передбаченого проектом держбюджету на 2018 рік 13 млрд. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон №6604 пропонує передати це зараз місцевим громадам і місцевим органам самоврядування. Ми зараз вважаємо, якщо цих 13 млрд вистачить, у тому числі для утримання, тобто опалення, комуналка і все, що з цим пов'язано, то ми залишимося на цих позиціях . Сьогодні у нас буде зустріч з Міністерством фінансів і Міністерством охорони, якщо не буде вистачати, то ми експериментально залишимо на рік право отримувати дотації з бюджету на це ланка для того, щоб не зруйнувати те, що є ", - заявив Березенко.

За його словами, у проекті держбюджету на 2018 рік на первинну ланку медицини закладено понад 13 млрд гривень. В цьому році медична субвенція на первинне, вторинне та третинне ланка медицини вперше була розділена.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду заявив, що Кабінет міністрів України планує виділити 112,5 млрд гривень на охорону здоров'я.