ua en ru

Рада визначила порядок діяльності фондів соцстрахування в період реорганізації

Рада визначила порядок діяльності фондів соцстрахування в період реорганізації Фото: Верховна Рада

Відповідне рішення підтримали 237 нардепів

Верховна Рада України (ВРУ) визначила порядок діяльності фондів соціального страхування в період реорганізації. Відповідний проект закону № 2775 "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування в період реорганізації) у другому читанні підтримали 237 нардепів.

Так законом встановлюється, що Фонд соціального страхування України та її робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділення в районах та містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в АР Крим, областях, містах Києві і Севастополі та їх робочих органів.

Документом визначається, що до завершення заходів, пов'язаних з утворенням Фонду соціального страхування та його робочих органів виконавчої дирекції виконання функцій і завдань, передбачених цим законом, забезпечують у межах компетенції відповідні виконавчі дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та їх робочі органи.

Встановлюється, що рішення про припинення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його відділень, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, виконавчих дирекцій відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та про створення комісій по їх реорганізації, затвердження персонального складу цих комісій приймає виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Рішення про припинення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, управлінь та відділень виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та про створення комісій по їх реорганізації, затвердження персонального складу цих комісій приймає виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Згідно із законом, у разі невиконання зазначеними вище комісіями протягом місяця з дня їх утворення повноважень по здійсненню заходів щодо реорганізації Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України або Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виконавча дирекція Фонду соціального страхування України за погодженням з правлінням Фонду соціального страхування вносить зміни до їх складу.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в першому читанні даний законопроект 16 червня 2015 року. За відповідне рішення проголосували 228 депутатів з 226 мінімально необхідних.