ua en ru

Рада хоче розширити повноваження директорів виконавчої дирекції Фонду соцстрахування

Рада хоче розширити повноваження директорів виконавчої дирекції Фонду соцстрахування Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 228 нардепів

Верховна Рада з другої спроби ухвалила у першому читанні законопроект № 2775 "Про внесення змін до закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації". За відповідне рішення проголосували 228 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Під час першого голосування законопроект підтримали лише 225 парламентарів.

Крім того, нардепи відмовилися підтримати пропозицію про підготовку даного документу до другого читання за скороченою процедурою.

Законопроект пропонує надати виконавчим дирекціям фондів соціального страхування, що реорганізуються, повноваження здійснювати заходи з реорганізації шляхом злиття фондів соціального страхування, у тому числі щодо утворення відповідних комісії для забезпечення процедури їх реорганізації, а також подавати Міністерству соціальної політики проекти бюджетів фондів соціального страхування для внесення на затвердження Кабінетом міністрів України.

Крім того, пропонується удосконалити процедуру призначення директора новоутвореної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, шляхом укладення з ним контракту.

Крім того, законопроект передбачає укладення контракту з директором виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України; уточнення назв та одиниць структури виконавчих органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Нагадаємо, Рада зобов'язала фонди соцстрахування оприлюднювати свої бюджети та звіти про їх виконання. 11 березня 2014 р. народні депутати України підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 2106 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо гласності і прозорості у діяльності фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування)".