ua en ru

Рада визначила формування штатного розпису ВНЗ

Рада визначила формування штатного розпису ВНЗ Фото: Верховна Рада України

Закон підтримали 228 депутатів ВРУ

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №2281а "Про внесення змін до закону "Про вищу освіту" щодо формування штатного розпису вищих навчальних закладів". За документ проголосували 228 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що під час розгляду проекту закону у сесійній залі Ради нардеп Лілія Гриневич під стенограму зачитала нову редакцію законопроекту від профільного комітету.

"Формувати та затверджувати власний штатний розпис відповідно до чинного законодавства. При зменшенні чисельності осіб, які навчаються за кожною освітньою програмою, у межах 20% від їх чисельності, визначеної на початок навчання за цією програмою, штатна чисельність науково-педагогічних працівників не скорочується", - зазначила Гриневич з трибуни парламенту.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВРУ) відправила на повторне перше читання законопроект №3491 "Про освіту", яким пропонувалося встановити, що держава забезпечує бюджетні асигнування на освіту в розмірі не менше 7% ВВП. Відповідне рішення підтримали 232 депутати.