ua en ru

Комітет Ради просить Кабмін сприяти збільшенню видатків на проведення місцевих виборів

Комітет Ради просить Кабмін сприяти збільшенню видатків на проведення місцевих виборів Фото: Верховна Рада України

Мінфін не планує найближчим часом внесення змін до держбюджету-2017

Комітет парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією взяти на особистий контроль питання збільшення видатків на проведення місцевих виборів. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, пропонується збільшити видатки за бюджетною програмою "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" шляхом внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік".

Підкреслюється, що на засіданні комітету 12 квітня під час розгляду питання про призначення окремих позачергових місцевих виборів представник Центральної виборчої комісії поінформував нардепів про відповідь Міністерства фінансів України на звернення парламентських комітетів з питань державного будівництва та з питань бюджету. Згідно з відповіддю, Мінфін не планує найближчим часом внесення змін до держбюджету-2017, в тому числі і з метою фінансування місцевих виборів.

"Членами комітету було наголошено на необхідності достатнього фінансового забезпечення позачергових місцевих виборів, що вже були призначені парламентом на 11 червня 2017 року, та які планується призначити на 24 вересня цього року, з метою недопущення зриву позачергових місцевих виборів", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, у березні Центральна виборча комісія звернулася до Верховної Ради та Кабінету міністрів України з проханням виділити 285,2 млн гривень на проведення місцевих виборів.