ua en ru

Рада схвалила зміни в призначення допомоги після смерті військового

Рада схвалила зміни в призначення допомоги після смерті військового Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Сім'я колишнього військового отримає допомогу, якщо він помер через поранення протягом року після звільнення

Нардепи схвалили зміни в призначення одноразової допомоги після смерті військового, згідно якими виплати будуть проводитися також у разі смерті протягом року після звільнення. Відповідний законопроект №6268-1 у другому читанні підтримав 261 нардеп, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, згідно з документом, одноразова допомога буде призначатися у разі смерті колишнього військовослужбовця протягом року після його звільнення з військової служби, якщо смерть настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов'язаних з виконанням обов'язків військової служби.

Відзначимо, що до цього в законі було передбачено, що така допомога призначається тільки у разі смерті військовослужбовця, що настала в період проходження ним військової служби або внаслідок захворювання або нещасного випадку, що мали місце в період проходження військової служби.

Крім того, законом встановлюється, що отримання військовим поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання під час виконання ним обов'язків військової служби, яке призвело до часткової втрати працездатності без встановлення йому інвалідності, а також особою, звільненою з військової служби, яка частково втратила працездатність внаслідок зазначених причин, але не пізніше ніж через три місяці після звільнення її зі служби. Та ж норма стосується і військових строкової військової служби, а також військовозобов'язаних, які були покликані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, і резервістів.

Нагадаємо, даний законопроект за основу нардепи схвалили в лютому, за нього проголосував 251 парламентар.

Як писало РБК-Україна раніше, Верховна рада пропонує визначити підстави для звільнення військовослужбовців-іноземців.