ua en ru

Рада зобов'язала військових після повернення з АТО пройти безоплатну психологічну реабілітацію

Рада зобов'язала військових після повернення з АТО пройти безоплатну психологічну реабілітацію Фото: ВРУ

Порядок проведення реабілітації та відшкодування вартості проїзду встановлюються Кабінетом міністрів України

Верховна Рада України (ВРУ) зобов'язала військовослужбовців, звільнених з військової служби, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, після повернення з АТО пройти безоплатну медико-психологічну реабілітацію. Відповідний проект закону №2686 "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо психологічної реабілітації військовослужбовців після виконання завдань у бойових умовах) у другому читанні підтримали 236 нардепів.

Так, законом встановлюється, що військовослужбовці, учасники бойових дій та прирівняні до них особи, особи, звільнені з військової служби, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції чи виконували службово-бойові завдання в екстремальних (бойових) умовах, в обов'язковому порядку повинні пройти безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду до цих центрів і назад.

Визначається, що порядок проведення реабілітації та відшкодування вартості проїзду встановлюються Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, станом на жовтень 2015 р. статус учасника бойових дій отримали майже 49 тис. правоохоронців.