ua en ru

Рада зобов'язала оприлюднювати звітність про використання бюджетних коштів

Рада зобов'язала оприлюднювати звітність про використання бюджетних коштів Верховна Рада

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №2172 "Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України щодо доступу до інформації про бюджетні показники у формі відкритих даних". За відповідне рішення проголосували 265 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Цей закон є доповненням до законопроекту №2171 і стосується безпосередньо розкриття інформації про використання коштів бюджету.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект передбачає внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України, якими пропонується зобов'язати відповідно до головних розпорядників бюджетних коштів, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, Верховної Ради АР Крим, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування оприлюднити у формі відкритих даних згідно закону України "Про доступ до публічної інформації" бюджетні запити, квартальну та річну звітність про виконання державного бюджету України, паспорти бюджетних програм та звітів про виконання паспортів бюджетних програм, рішення про місцеві бюджети, інформацію про виконання держбюджету та місцевих бюджетів (крім бюджетів сіл і селищ).

Цей закон вступить в силу після прийняття парламентом в цілому законопроекту №2171, який дозволяє оприлюднення інформації з держреєстрів.

Нагадаємо, народні депутати підтримали в першому читанні законопроект 5 березня 2015 р.