ua en ru

Рада не завершить свою роботу сьогодні, доки не призначить новий Кабмін, - Гройсман

Рада не завершить свою роботу сьогодні, доки не призначить новий Кабмін, - Гройсман
Верховна Рада України не завершить свою роботу сьогодні, доки не призначить новий Кабінет міністрів України.

Верховна Рада України не завершить свою роботу сьогодні, доки не призначить новий Кабінет міністрів України. Про це повідомив на брифінгу голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення про те, що уряд буде проголосований сьогодні, і ми не завершимо роботу, поки це рішення не буде прийнято українським парламентом", - заявив Гройсман.

Він зазначив, що зараз відбувається формування пропозицій щодо формування як уряду, так і комітетів та президії парламенту.

"Як тільки я отримаю від народних депутатів пропозиції щодо формування комітатів та президії Верховної Ради, я одразу, в цю ж хвилину, поставлю на голосування ці питання і, переконаний в тому, що парламент проголосує", - заявив Гройсман.

Він повідомив, що зараз триває процес формування нового українського Уряду, президії Парламенту та комітетів. При цьому Гройсман зазначив, що "цей діалог вперше є достатньо публічним і відкритим", пояснивши, що народні депутати "заслуховують персонально кожного міністра".

"Переконаний, що Верховна Рада сьогодні має продемонструвати серйозний темп прийняття рішень щодо формування Уряду, і кожен депутат має усвідомлювати, що українці чекають чітких і зрозумілих дій", - підкреслив Гройсман.