ua en ru

Рада має намір встановити мінімальну кількість учнів у сільських школах на рівні трьох чоловік

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу законопроект № 9062-д ініційований народним депутатом від Партії регіонів Максимом Луцьким, яким пропонується встановити мінімальну кількість учнів сільських шкіл на рівні трьох чоловік. "За" законопроект "Про внесення змін до закону України" Про загальну середню освіту "щодо наповнюваності класів і реорганізації загальноосвітніх навчальних закладів" проголосували 270 народних депутатів.

Згідно з текстом законопроекту, в загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих у селах, селищах, кількість учнів у класах визначається демографічною ситуацією, але повинна становити не менше трьох осіб для 1-4 класів і не менше чотирьох чоловік для 5-11 класів. При меншій кількості учнів у класі заняття проводиться за індивідуальною формою навчання.

Крім того, реорганізація та ліквідація загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості, заснованих на комунальній формі власності або переданих у комунальну власність, здійснюється за рішенням представницького органу місцевого самоврядування, у віданні якого знаходиться загальноосвітній навчальний заклад, у сільській місцевості - допускається тільки за згодою територіальних громад .

Планується, що в разі ухвалення закон вступить в силу з 1 січня 2013 р.