ua en ru

Рада має намір дозволити військовослужбовцям приватизувати житло в гуртожитках

Народні депутати України підтримали у першому читанні законопроект № 1016 "Про внесення змін до статті 1 закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо поширення права на отримання житла для військовослужбовців, працівників Збройних сил України та Міністерства внутрішніх справ України)".

Народні депутати України підтримали у першому читанні законопроект № 1016 "Про внесення змін до статті 1 закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо поширення права на отримання житла для військовослужбовців, працівників Збройних сил України та Міністерства внутрішніх справ України)". За відповідне рішення проголосувало 275 нардепів.

Також депутати 272 голосами підтримали пропозицію розглянути даний законопроект у другому читанні за скороченою процедурою.

Законопроект пропонує надати право приватизації житлових приміщень у гуртожитках військовослужбовцям, працівникам Збройних сил України та Міністерства внутрішніх справ України.

"Сьогодні в України більшість військовослужбовців, працівників служби безпеки і внутрішніх справ проживають у гуртожитках в середньому більше 8-10 років і не мають власного житла, а на законодавчому рівні надання їм таких прав не передбачено. Прогалини у законодавчій системі призводять до дискримінації такої категорії осіб", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

На думку автора документу позафракційного нардепа Сергія Міщенка, прийняття даного законопроекту сприятиме відстоюванню законних інтересів військовослужбовців на право приватизації житлових приміщень у гуртожитках.