ua en ru

Рада почне пленарний тиждень з законопроектів щодо вшанування пам'яті героїв, - Парубій

Рада почне пленарний тиждень з законопроектів щодо вшанування пам'яті героїв, - Парубій Фото: Андрій Парубій

На розгляд ВР також мають бути винесені питання щодо проведення позачергових виборів

Верховна Рада України розпочне роботу на поточному пленарному тижні з розгляду законопроектів щодо вшанування пам'яті героїв. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів ВР заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Першими проектами законів будуть пропонуватися кілька проектів, які стосуються вшанування пам'яті героїв: це №5697 - про статус ветеранів війни і гарантії соціального захисту, а також №4995, це є проект закону про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців та членів їхніх сімей. Також проект постанови про вшанування героїв України та інформування громадян України про подвиги українських військових", - заявив Парубій.

За його словами, також на поточному пленарному тижні Рада має розглянути чотири питання аграрного блоку і законопроекти щодо паливно-енергетичного комплексу.

Крім того, на розгляд парламенту мають бути винесені питання щодо проведення позачергових виборів, правоохоронної діяльності, банківського і фінансового секторів.

Нагадаємо, перший заступник голови Ради Ірина Геращенко заявила, що у вівторок, 21 лютого, першим на порядку денному ВР повинен стояти законопроект про передачу землі під меморіал Небесної сотні.