ua en ru

Рада почала засідання

Рада почала засідання Фото: Гройсман відкрив засідання Ради

У залі зареєструвалися 347 нардепів

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив ранкове пленарне засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оголошую, шановні колеги, ранкове засідання Верховної Ради України відкритим", - сказав глава ВРУ.

У залі зареєструвалися 347 нардепів.

Півгодини відведені на виступи парламентарів.

Нагадаємо, ВРУ сьогодні, 15 березня 2016 року, розгляне законопроект № 3755 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році" з пропозиціями президента Петра Порошенка від 12 березня.

Також нардепи розглянуть в першому читанні питання соціального забезпечення та культури, зокрема зміни в порядок визначення заробітку для обчислення пенсії. Крім того, Рада може затвердити проект постанови про визначення кандидатур до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду глави Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Крім того, в повторному першому читанні нардепи розглянуть проект закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. В рамках обговорення питань національної безпеки і оборони парламент розгляне зміни в закон "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби в обов'язковому порядку), а в другому читанні - зміни в закон "Про контррозвідувальну діяльність.