ua en ru

Рада почала засідання

Рада почала засідання Фото: Володимир Гройсман

У залі зареєструвалися 305 нардепів

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив ранкове пленарне засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оголошую засідання Верховної Ради України планове відкритим", - сказав глава ВРУ.

У залі спочатку зареєструвалися 305 нардепів, а потім 332.

Нагадаємо, парламент сьогодні, 4 лютого 2016 року, в ході пленарного засідання розгляне ряд законопроектів, спрямованих на лібералізацію візового режиму з Європейським союзом.

На порядку денному значиться розгляд питань в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України. Зокрема, у другому читанні нардепи розглянуть зміни до Цивільного процесуального кодексу щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території України, зміни до Кодексу адміністративного судочинства щодо негайного розгляду судами позовів про примусове видворення або про затримання з метою ідентифікації іноземців та осіб без громадянства.

Також нардепи розглянуть зміни до закону України про біженців щодо процедури документування осіб, зміни до Кримінального кодексу щодо захисту професійної діяльності журналістів, а також зміни до Митного кодексу щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу.