ua en ru

Рада почала засідання

Рада почала засідання Фото: Верховна Рада України

У сесійній залі зареєструвався 281 парламентар

Заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвався 281 парламентар.

"Таким чином ранкове пленарне засідання Верховної Ради оголошую відкритим, - сказав заступник спікера.

Парламентарі відразу перейшли до розгляду президентського законопроекту №2382а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору".

Кореспондент РБК-Україна повідомляє, що голова Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його Фракція у повному складі буде перебувати на судовому засіданні - сьогодні Апеляційний суд Києва розгляне скаргу на рішення Печерського райсуду столиці про арешт депутата Верховної Ради від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Ляшко також зазначив, що глава Ради Володимир Гройсман звинуватив фракцію у демарші по голосуванню за законодавчі зміни для виконання рекомендацій ЄС щодо безвізового режиму.

Відзначимо, що засідання Ради проводить Андрій Парубій, Гройсман відсутній.

Нагадаємо, Верховна Рада України сьогодні, 8 жовтня, розгляне законопроекти №3040 "Про Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів" № 3041 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реалізації рекомендації, наданої в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України щодо забезпечення функціонування Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів".

Крім того, нардепи розглянуть зміни в Кримінальний процесуальний кодекс необхідні для безвізового режиму з ЄС, а саме законопроект № 2542а "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо виконання рекомендацій Європейського Союзу щодо виконання Україною плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України щодо уточнення підслідності органів досудового розслідування".

У порядку денному також значиться президентський законопроект № 2505а "Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричною енергією, природним газом, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення".