ua en ru

Рада почала засідання

Рада почала засідання Фото: Верховна Рада

У сесійній залі зареєструвалися 319 нардепів

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив ранкове засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвалися 319 нардепів.

"Оголошую ранкове засідання відкритим", - сказав спікер.

"Шановні колеги, у нас достатньо напружений сьогодні день. Багато є різних проектів законів, які ми маємо ухвалити, у тому числі щодо реформи правоохоронної системи, в тому числі економічні урядові закони, які важливі для співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Тому можемо розпочинати нашу роботу",- додав він.

Зазначимо, згідно порядку денного, Рада сьогодні має розглянути законопроект № 2822 про Національної поліції у другому читанні.

Зазначимо, законом про Національну поліцію передбачається створення органу, основними завданнями якого є реалізація та участь у формуванні державної політики у сферах забезпечення громадської безпеки і публічного порядку; охорона і захисту прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави; протидія злочинності та надання поліцейських послуг.

Крім того, Верховна Рада сьогодні розгляне зміни в закон "Про прокуратуру" (щодо удосконалення та особливостей застосування окремих положень), законопроект про муніципальну варту, підслідність Національного антикорупційного бюро України та законопроект про Державне бюро розслідувань.

Також Верховна Рада розгляне зміни в закон "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" (щодо механізмів впливу на підприємства-боржники) (друге читання зі скороченням терміну підготовки) та законопроект про місцеві вибори.