ua en ru

Рада почала засідання

Рада почала засідання Фото: Володимир Гройсман

У сесійній залі зареєструвалися 267 нардепів

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвалися 267 нардепів.

"Шановні колеги, оголошую пленарне засідання відкритим", - сказав спікер.

Згідно порядку денному, Верховна Рада України сьогодні розгляне проект закону № 1069 про зміну системи регулювання економіки. Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту, прийняття законопроекту має змінити існуючу корупційну регуляторну систему на систему забезпечення державою безпеки товарів і послуг, які виробляються та/або реалізуються в Україні.

Нардепи також розглянуть законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту інвалідів, які не мають права на призначення пенсії або соціальних допомог.

Також в ході пленарного засідання планується розгляд внесення змін до законів України, що регулюють оперативно-розшукову та контррозвідувальну діяльність.

Крім того, у порядку денному значиться розгляд законопроекту про внесення доповнень до Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору учасників АТО і членів сімей загиблих.

Також зазначимо, що Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Шокін 30 червня внесе в Раду подання про затримання і арешт судді Апеляційного суду Києва Чернушенко.