ua en ru

Рада сьогодні розгляне зміну системи регулювання економіки

Рада сьогодні розгляне зміну системи регулювання економіки Фото: Верховна Рада

Крім того, планується розгляд низки соціальних законопроектів

Верховна Рада України сьогодні, 30 червня, розгляне проект закону № 1069 про зміну системи регулювання економіки. Про це йдеться в порядку денному Ради.

Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту, прийняття законопроекту має змінити існуючу корупційну регуляторну систему на систему забезпечення державою безпеки товарів і послуг, які виробляються та/або реалізуються в Україні.

Нардепи також розглянуть законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту інвалідів, які не мають права на призначення пенсії або соціальних допомог.

Також в ході пленарного засідання планується розгляд внесення змін до законів України, що регулюють оперативно-розшукову та контррозвідувальну діяльність.

Крім того, у порядку денному значиться розгляд законопроекту про внесення доповнень до Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору учасників АТО і членів сімей загиблих.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Шокін 30 червня внесе в Раду подання про затримання і арешт судді Апеляційного суду Києва Чернушенко.