ua en ru

Рада на цьому тижні почне процес внесення змін до Конституції щодо децентралізації, - Гройсман

Верховна Рада України на цьому пленарному тижні розгляне законопроекти про скасування недоторканності суддів і народних депутатів, посилення обороноздатності країни, а також щодо подальшої децентралізації. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"На поточному тижні депутати розглянуть питання про скасування недоторканності суддів і народних депутатів...На цьому тижні депутати повинні прийняти рішення і направити питання на розгляд Конституційного суду України про скасування не потрібною і зайвої, на мій погляд, недоторканності. Це питання буде розглянуто в четвер", - заявив Гройсман.

Також, за його словами, на цьому тижні буде розглянуто питання посилення оборони. "Ці питання вкрай важливі сьогодні", - підкреслив спікер.

Також Гройсман повідомив, що парламент розгляне питання про внесення змін до Конституції України щодо продовження децентралізації.

"Я впевнений, що ця сесія буде важливою, де будуть прийняті важливі питання, починаючи з конституційної реформи, що забезпечить подання місцевим органам влади більш широких повноважень", - також повідомив Гройсман.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що Рада 5 лютого розгляне направлення до КСУ закону про зняття недоторканності з нардепів.