ua en ru

Рада після місцевих виборів відкриє дитячу кімнату

Рада після місцевих виборів відкриє дитячу кімнату Фото: Володимир Гройсман під час екскурсії Радою

У парламенті зайнялися формуванням сучасного стилю роботи і впровадженням нових сервісів

У Верховній Раді України на 26 жовтня заплановано відкриття дитячої кімнати - спеціального приміщення для дітей відвідувачів і працівників парламенту. Про це заявив голова ВР Володимир Гройсман під час екскурсії для преси парламентом, повідомили у прес-службі ВР.

Як зазначається, парламентські новації пов'язані із формуванням нового стилю роботи ВР.

Зокрема, журналістів ознайомили із приміщенням, у якому ведеться підготовка до відкриття дитячої кімнати. Як повідомив Гройсман, цей новий сервіс планується відкрити вже 26 жовтня. Так, дитяча кімната розрахована на перебування 10-15 дітей одночасно.

"Тут будь-які відвідувачі Верховної Ради України, а також депутати і працівники парламенту зможуть за необхідності залишити свою дитину із професійним працівником зі спеціальною освітою на дві години, щоб батьки мали можливість вирішити свої питання", - зазначив спікер парламенту.

За словами Гройсмана, такі кімнати працюють в адмінбудівлях Вінницької міськради вже не перший рік і користуються попитом. "Тут буде онлайн-трансляція з відеокамери, і батьки через телефон зможуть бачити свою дитину. У моєму розумінні, немає дітей своїх і чужих, немає дітей депутатських і недепутатських. Зробимо першу кімнату. Якщо побачимо потребу, будемо робити більше", - додав очільник Ради.

Щоб побачити, як працює даний проект, Гройсман у режимі реального часу продемонстрував відео з дитячої кімнати Вінницької міськради, створеної раніше з його ініціативи.

Нагадаємо, напередодні Гройсман доручив апарату Верховної Ради України публікувати на офіційному веб-сайті парламенту всі депутатські запити.