ua en ru

Гройсман доручив апарату Ради публікувати всі запити нардепів

Гройсман доручив апарату Ради публікувати всі запити нардепів Фото: Володимир Гройсман

Апарат Верховної Ради має стати сучасною сервісною службою

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман доручив Апарату Верховної Ради України оприлюднювати на офіційному веб-сайті парламенту усі депутатські запити. Відповідну заяву він зробив сьогодні під час апаратної наради, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Буде відома суть запитів, а персональні дані - захищені", - зазначив Гройсман .

Крім того під час апаратної наради голова парламенту представив керівникам структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України тимчасово виконуючого обов'язки Керівника Апарату Володимира Слишинського, який нині обіймає посаду першого заступника Керівника Апарату. Також Гройсман заявив, що Апарат Верховної Ради має стати сучасною сервісною службою, у якій кожен державний службовець є фахівцем з високим рівнем відповідальності за результати роботи.

"Маємо провести якісну модернізацію, у тому числі, технічне переозброєння, створити електронний Парламент, що дозволить забезпечити якісний законотворчий процес. Ми всі маємо бути відданими цій справі, реалізувати системні перетворення", - підкреслив Гройсман.

Також Гройсман нагадав про початок роботи спеціальної Місії Європейського Парламенту з оцінки потреб, яка оцінюватиме обсяг програми парламентської підтримки і підвищення інституційної спроможності на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України та ЄП, і висловив сподівання, що за підсумками трьох місяців її роботи "ми вийдемо на комплексну реформу Апарату Верховної Ради з урахуванням кращого європейського досвіду".

Нагадаємо, також нещодавно Гройсман під час засідання Національної ради реформ повідомив, що запропонує народним депутатам ухвалити рішення щодо спрощення процедури позбавлення парламентаріїв недоторканності.