ua en ru

Рада ліквідувала ряд спецпідрозділів МВС

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 1550 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо реформування органів внутрішніх справ". За відповідне рішення проголосували 288 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Згідно з пояснювальною запискою, цим законопроектом як першочерговий етап реформування органів внутрішніх справ пропонуються заходи щодо оптимізації структури органів внутрішніх справ, чіткого розмежування і усунення дублювання їх повноважень, а також позбавлення підрозділів органів внутрішніх справ невластивих їм функцій.

Так, пропонується ліквідувати в структурі МВС ветеринарну та транспортну міліцію, а також реорганізувати УБОП, передавши його функції іншим відділам МВС.

Також передбачається ліквідація спеціальних підрозділів і створення на їх основі універсального спецназу.

Як заявив голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат Андрій Кожем'якін, до другого читання надійшло лише 11 речень, 2 з них враховано.

"Врахована поправка депутата Олени Сотник ("Самопоміч") про необхідність збереження права за парламентом у вигляді щорічного заслуховування звіту про роботу МВС, а також міністра внутрішніх справ у Верховній Раді України раз у 6 місяців про стан боротьби з організованою злочинністю", - заявив Кожем'якін.

Також Кожем'якін звернеться до глави МВС Арсена Авакова з проханням, щоб офіцери, які не заплямували себе і які створювали Головне управління по боротьбі з корупцією, після спрощення УПОБ, були інкорпоровані в нову структуру.

"У нас є намір, щоб кожен порядний член УБОЗ, який дійсно боровся з корупцією і бандитизмом, знайшов своє місце в новій системі кримінального блоку. З цим буде все нормально!" - відповів у свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 р. народні депутати підтримали цей законопроект в першому читанні. За відповідне рішення проголосували 290 нардепів із 226 мінімально необхідних.