ua en ru

Рада хоче ввести допомогу з оплати лікування для малозабезпечених військових

Рада хоче ввести допомогу з оплати лікування для малозабезпечених військових Фото: ВРУ

За відповідне рішення проголосували 239 нардепів з 226 мінімально необхідних

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону №2972" Про внесення зміни до статті 11 закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". За відповідне рішення проголосували 239 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Законопроектом пропонується виключити із статті 11 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" положення, згідно з яким пільги щодо оплати путівок на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів надаються військовослужбовцям та членам їх сімей за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада закріпила житлові приміщення за офіцерами, які проходять військову службу за призовом.