ua en ru

Рада хоче встановити фінансування санаторіїв вузів за рахунок Фонду соцстрахування

Рада хоче встановити фінансування санаторіїв вузів за рахунок Фонду соцстрахування Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 247 нардепів

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект № 1865 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів). За відповідне рішення проголосували 247 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Також нардепи підтримали підготовку даного законопроекту до другого читання за скороченою процедурою

Як заявила співавтор законопроекту, народний депутат з фракції "Народний фронт" Людмила Денисова, цей законопроект встановлює право осіб, які навчаються в вишах на отримання оздоровчих заходів за рахунок коштів Фонду соціального страхування шляхом часткового фінансування санаторіїв та профілакторіїв вищих навчальних закладів.

"Зокрема проект передбачає віднесення до видів матеріального забезпечення та соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності забезпечення оздоровчих заходів, часткове фінансування санаторіїв, визначити завданням Фонду забезпечення даних оздоровчих заходів за рахунок часткового фінансування санаторіїв і встановити право використання коштів Фонду на часткове фінансування", - заявила Денисова.
За її словами, об'єм відповідного фінансування становитиме 44 млн грн на рік.

"Ми вже півроку втратили, тому це будуть менші кошти", - зазначила Денісова.

Так, законопроект пропонує відновити часткове фінансування санаторно-курортного лікування у санаторіях-профілакторіях підприємств, установ, навчальних закладів та організацій за рахунок Фонду соціального страхування України, а також врегулювати лише питання часткового фінансування за рахунок коштів зазначеного вище Фонду тільки санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, 11 березня 2014 р. Верховна Рада зобов'язала фонди соцстрахування оприлюднювати свої бюджети та звіти про їх виконання.