ua en ru

Рада зобов'язала фонди соцстрахування оприлюднювати свої бюджети та звіти про їх виконання

Народні депутати України підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 2106 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо гласності і прозорості у діяльності фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування)".

Народні депутати України підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 2106 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо гласності і прозорості у діяльності фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування)". За відповідне рішення проголосували 247 нардепів.

Законопроект зобов'язує Фонд соціального страхування на випадок безробіття, Фонд соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і Фонд соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання оформлювати рішення своїх правлінь у вигляді постанов та протягом 5-ти робочих днів після прийняття оприлюднювати їх на офіційних сторінках відповідних фондів.

Крім того, документ зобов'язує фонди загальнообов'язкового державного соціального страхування оприлюднювати свої бюджети, зміни до них та звіти про виконання бюджетів за попередній рік протягом 5-ти робочих днів після затвердження на офіційних сторінках відповідних фондів та протягом двох тижнів публікувати ці документи у офіційних виданнях Верховної Ради України та Кабінету міністрів України.