ua en ru

Рада хоче вдосконалити систему оборонного планування ЗСУ

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 1547 "Про внесення змін до закону України "Про організацію оборонного планування". За відповідне рішення проголосували 246 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як заявив заступник міністра оборони Україні Петро Мехед, представляючи даний законопроект у Верховній Раді, метою проекту є вдосконалення наявної системи оборонного планування у Збройних силах України та інших військових формуваннях.
"Законопроект викладено у новій редакції, в якій уточнюється порядок здійснення оборонного планування та оборонного розвитку, перелік і зміст документів оборонного планування на довгу, середню та короткострокову перспективу. Законопроектом узгоджується порядок здійснення оборонного планування з іншими видами планування, зокрема стратегічним плануванням... Прийняття законопроекту сприятиме оптимізації структури та порядку розроблення документів оборонного планування, вдосконаленню координації дій органів державної влади у вирішенні завдань оборони, ефективному використанні можливостей, складових сектору безпеки і оборони", - заявив Мехед.

Нагадаємо, як планується, основне виробництво військової техніки буде розміщено на українських підприємствах ОПК.