ua en ru

Рада врегулювала механізм оподаткування за угодами про розподіл продукції

Народні депутати України підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 4766 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності)".

Народні депутати України підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 4766 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності)". За відповідне рішення проголосували 234 нардепи при мінімально необхідних 226 депутатів.

Цей проект закону був ухвалений парламентарями з третьої спроби.

Згідно з пояснювальною запискою, основною метою цього закону є удосконалення норм Податкового кодексу України, що регулюють особливості оподаткування за угодами про розподіл продукції для забезпечення справедливого та чіткого механізму оподаткування за угодами про розподіл продукції.

"Упровадження в життя норм законопроекту підвищить ефективність залучення приватних інвестицій у видобувні галузі України", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, раніше на засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Раду проголосувати до позачергових виборів за законопроекти щодо стимулювання інвестиційної діяльності у видобутку природного газу.