ua en ru

Рада хоче спростити отримання громадянства для іноземців, які служать в ЗСУ

Рада хоче спростити отримання громадянства для іноземців, які служать в ЗСУ Фото: Верховна Рада України

Проект закону підтримали 246 парламентаріїв

Верховна Рада України підтримала в першому читанні про спрощення процедури отримання громадянства для іноземних громадян та осіб без громадянства, які несуть службу в лавах Збройних Сил України (ЗСУ). Відповідний проект закону №2847 "Про громадянство України" (щодо встановлення спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу в Збройних силах України) про першому читанні підтримали 246 депутатів при мінімально необхідних 226.

"Для іноземців та осіб без громадянства, які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, термін безперервного проживання на законних підставах на території України встановлюється на три роки з моменту вступу в силу контракту про проходження військової служби у Збройних Силах України", - сказано в документі.

Таким чином, пропонується внести зміни в статтю 9 закону.

Нагадаємо, ВРУ підтримала законопроект № 2356а, який дасть можливість демобілізованим військовослужбовцям підписувати короткострокові контракти на військову службу. Відповідний проект закону "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо уточнення термінів військової служби за контрактом) про першому читанні підтримали 253 парламентарі при мінімально необхідних 226.