ua en ru

Рада хоче дозволити дітям загиблих військових вільно вибирати спеціальність у держвузах

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект №2246 "Про внесення змін до статті 13 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання пільг на отримання освіти особами, батьки яких є військовослужбовцями".

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект №2246 "Про внесення змін до статті 13 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання пільг на отримання освіти особами, батьки яких є військовослужбовцями". За відповідне рішення проголосували 253 нардепи.

Як зазначив народний депутат України, радник в.о. Президента України Олександр Кузьмук, метою цього законопроекту є запровадження принципу рівності та справедливості щодо пільгового здобуття освіти особами, батьками яких є певна категорія військовослужбовців, шляхом внесення відповідних змін до чинного законодавства.

Зокрема, документ пропонує передбачити здобуття освіти поза конкурсом за особистим вибором спеціальності до державних і комунальних вищих та професійно-технічних навчальних закладів України для навчання за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів протягом трьох років після отримання загальної середньої освіти особами, батьками яких були військовослужбовці, які загинули при виконанні ними обов'язків військової служби, померли чи пропали безвісти.