ua en ru

Рада хоче дозволити Кабміну передавати місцевій владі державтомобілі і комп'ютери

Рада хоче дозволити Кабміну передавати місцевій владі державтомобілі і комп'ютери Фото: Верховна Рада

Верховна Рада підтримала в першому читанні № 2660

Верховна Рада України підтримала в першому читанні № 2660 "Про внесення змін до закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" (щодо безоплатної передачі окремо визначеного майна)". За відповідне рішення проголосували 247 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив заступник міністра юстиції України Антон Янчук, представляючи даний законопроект в парламенті, прийняття законопроекту дозволить безоплатно передавати певне майно: автомобілі, комп'ютерну техніку, меблі з державної у комунальну власність для використання органами місцевого самоврядування, закладами культури, фізичної культури і спорту, охорони здоров'я, соціального забезпечення та дитячими оздоровчими таборами.

Зокрема, передбачається, що безоплатна передача такого майна у комунальну власність буде здійснюватися за рішенням Кабінету міністрів за умови взяття зобов'язання органами місцевого самоврядування використовувати її за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність.

Нагадаємо, в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України сумніваються в тому, що операції з продажу 50 найбільших державних активів, зазначених у проекті постанови Кабінету міністрів, відбудуться в 2015 році.