ua en ru

Рада хоче продовжити термін виплати компенсації для с/г виробників до 2016 р

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 1699 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільгосптоваровиробників". За відповідне рішення проголосували 238 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як повідомив голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Роман Насіров, законопроект пропонує з 1 січня 2015 р. відновити дію спеціального режиму оподаткування ПДВ для природних підприємств з постачання ними власної виробленої продукції: молока молочної продукції, сировини, м'яса, та м'ясопродуктів, виготовлених з поставлених молока або м'яса в живій вазі сільгосппідприємствами.

Він зазначив , що відповідний режим діяв у 1998 р. та ц 2014 р. Разом з тим законопроектом пропонується у 2015 р. змінити механізм розподілу коштів ПДВ.

Згідно з пояснювальною запискою, пропонується позитивну різницю між сумою податкових зобов'язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду, визначену у податковій декларації з податку на додану вартість щодо діяльності з постачання продукції, сплачувати до спеціального фонду Державного бюджету України та на спеціальний рахунок, відкритий ним в органі державного казначейства у таких розмірах: у 2014 - 2015 рр.- до спеціального фонду Державного бюджету України - у розмірі 50%, а на спеціальний рахунок - у розмірі 50%.

Нагадаємо, 13 січня Рада схвалила держпідтримку середніх і дрібних сільськогосподарських товаровиробників.