ua en ru

Рада хоче об'єднати два спецрежими оподаткування с/г виробників в один

Рада хоче об'єднати два спецрежими оподаткування с/г виробників в один Фото: Верховна Рада України

За відповідне рішення проголосували 258 нардепів

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект № 2229 "Про внесення змін до закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо уточнення та приведення у відповідність об'єкта оподаткування для платників, що обрали спрощену систему оподаткування". За відповідне рішення проголосували 258 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив співавтор законопроекту, народний депутат з фракції "Батьківщина" Сергій Євтушок, цей документ проводить положення закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" у відповідність з діючими нормами Податкового кодексу України та передбачає об'єднання двох спеціальних режимів оподаткування в один.

"Такий спецрежим оподаткування - фіксований сільськогосподарський податок - трансформовано в єдиний податок шляхом додавання 3-ї та 4-ї групи платників єдиного податку. До цієї групи належать сільськогосподарські товаровиробники", - заявив Євтушок.

Зокрема, законопроект пропонує внести зміни до абзацу четвертого пункту 1 статті 2 закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", якими звільнити від відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій сільськогосподарських товаровиробників, які віднесені до 4-ї групи платників єдиного податку, повернувши цим товаровиробникам ті пільги, якими вони користувались до 1 січня 2015 р., як платники фіксованого сільськогосподарського податку.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 р. Верховна Рада України ухвалила податкову реформу.