ua en ru

Рада хоче направити плату за сервісні послуги МВС до спецфонду держбюджету

Рада хоче направити плату за сервісні послуги МВС до спецфонду держбюджету Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 231 нардеп

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект № 2568 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо плати за сервісні послуги, що надаються Міністерством внутрішніх справ)". За відповідне рішення проголосували 231 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Цей законопроект є похідним від раніше ухваленого сьогодні законопроекту №2567 "Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України" у статті 10 якого, зокрема, наведено види послуг, що надаватимуться сервісними центрами МВС, а також зазначено, що розмір плати за надання послуг визначається Кабінетом міністрів України.

Так, законопроект пропонує внести зміни до частин другої і третьої статті 29 Бюджетного кодексу України щодо включення до складу спеціального фонду державного бюджету 90% плати за сервісні послуги, що надаються Міністерством внутрішніх справ України (доповнення частини третьої новим пунктом 7-4).

Крім того, передбачається, що до доходів загального фонду відповідних бюджетів міст республіканського АР Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад, за місцем надання послуг - "10% надходжень від плати за сервісні послуги, що надаються територіальними центрами з надання сервісних послуг МВС".

Відзначимо, що згідно з чинними вимогами Бюджетного кодексу України плата за надання відповідних послуг Міністерством внутрішніх справ України належить до доходів загального фонду Державного бюджету України.

Нагадаємо, раніше сьогодні Рада ухвалила у першому читанні законопроект, яким хоче творити сервісні центри МВС. За відповідне рішення проголосували 241 нардеп при 226 мінімально необхідних.