ua en ru

Рада хоче визначити сервісні послуги МВС

Рада хоче визначити сервісні послуги МВС Фото: заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе

У разі ухвалення закон діятиме з 2016 р. до 2018 р

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект № 2567 "Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України". За відповідне рішення проголосували 241 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Як заявила під час представлення цього документу у парламенті перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе, цей закон буде діяти усього 2 роки.

"Одна з ключових реформ - ми спробуємо делегувати не тільки владу, але й відповідальність на людей, які ухвалюють рішення - хай адміністратори мають ім'я, підпис та печатку і відповідають за ті рішення, які вони будуть приймати на місцях". - сказала Згуладзе.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект визначає правові засад реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання сервісних послуг Міністерством внутрішніх справ України.
Зокрема вводиться нова категорія - сервісні послуги МВС, до яких відносять, зокрема оформлення дозволів, посвідчень, свідоцтв, довідок, копій і дублікатів документів.

Крім того, законопроект установлює, що надання сервісних послуг здійснюватиметься в Центрах надання сервісних послуг МВС через адміністратора; визначається перелік сервісних послуг МВС (до складу яких включено адміністративні та комерційні, господарські послуги) та строки їх надання; розмір плати за надання послуг, у тому числі за скороченою процедурою, визначається Кабінетом міністрів України; закріплюється перелік та вимоги до документів, необхідних для тримання адміністративної послуги.

Рада хоче визначити сервісні послуги МВС

Фото: результати голосування за законопроект "Про сервісні послуги та сервісних центрах МВС"

Даний закон діятиме з 1 січня 2016 р. по 1 січня 2018 р., а потім функції з надання сервісних послуг перейдуть до органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше цей законопроект не знаходив підтримки серед депутатів коаліції.