ua en ru

Рада на цьому тижні розгляне питання інституційної діяльності НБУ та Рахункової палати

Рада на цьому тижні розгляне питання інституційної діяльності НБУ та Рахункової палати Фото: погоджувальна рада

Другий блок законопроектів пов'язаний з реформуванням правоохоронних органів

Верховна Рада України на поточному пленарному тижні розгляне невідкладні президентські законопроекти щодо інституційної спроможності Національного банку України, діяльності Рахункової палати та зміни до законодавства про звернення громадян. Про це заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононов сьогодні під час погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перший заступник директора МВФ Девід Ліптон позитивно оцінив хід реформ в Україні, однак у законодавчому плані ми тільки почали їх втілювати. Нам потрібно прискорити темп змін, ми повністю поділяємо думку Президента країни, що початок реформ ще не відчули ні люди, ні бізнес, бо рухаються вони черепашачими темпами", - заявив Кононов.

"Серед пріоритетів нашої роботи на поточному тижні: перший блок - внесені Президентом України законопроекти та визначені ним як невідкладними, пов'язані з розбудовою інституційної спроможності Нацбанку, діяльності Рахункової палати, приведення у відповідність до вимог сучасних положень законодавства про звернення громадян, удосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців", - повідомив Кононов.

Другий блок законопроектів, за його словами, пов'язаний з реформуванням системи правоохоронних органів.

"Це у першу чергу прийняття у другоу читанні закону про прокуратуру, визначення статусу національної поліції, робота сервісних центрів органів внутрішніх справ, діяльності муніципальної варти", - заявив Кононов
Наступний блок - законопроекти, пов'язані з проведенням АТО.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман пропонує продовжити роботу другої сесії Верховної Ради України.