ua en ru

Рада цього тижня розгляне скасування е-декларування для громадських активістів

Рада цього тижня розгляне скасування е-декларування для громадських активістів Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Парламент також має намір розглянути блок питань національної безпеки

Верховна рада України на поточному пленарному тижні розгляне скасування е-декларування для активістів та членів неурядових організацій, а також питання національної безпеки. Відповідний порядок опубліковано на сайті українського парламенту.

Згідно опублікованого порядку денного, 3 квітня нардепи розглянуть проект про пенсії для військових пенсіонерів, відстрочення терміну подання е-декларацій для антикорупційних активістів та скасування даного зобов'язання. Крім того, нардепи розглянуть питання екологічної політики.

На 4 квітня запланована ратифікація угод з Польщею і Румунією про військове співробітництво, розгляд законопроектів щодо захисту житлових прав студентів і підвищення спортивної майстерності молоді. На 5 квітня в порядку значиться парламентська реформа та питання нацбезпеки та оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції підтримує скасування необхідності електронного декларування для громадських активістів, які здійснюють антикорупційні розслідування.