ua en ru

Рада на цьому тижні розгляне до 40 законопроектів

Рада на цьому тижні розгляне до 40 законопроектів Фото: Степан Кубів

Парламент має розглянути закони, передбачені зобов'язаннями України перед міжнародними партнерами

Протягом поточного пленарного тижня парламент має розглянути до сорока важливих законопроектів. Про це 30 травня під час засідання погоджувальної ради Верховної Ради України заявив перший віце-прем'єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується зобов'язань України перед міжнародними партнерами: 4516 - щодо скорочення процедури адміністративного оскарження рішень ДФС, 4536 - це не стратегічні підприємства та залучення інвестицій у нашу економіку, зокрема у сільське господарство, інфраструктуру. Тому прошу підняти у порядку денному розгляд 4493 щодо реформи ринку електроенергії, він включений є на вівторок, але є ризик, що депутати не встигнуть розглянути",- заявив Кубів, зазначивши, що народні депутати протягом тижня можуть розглянути максимум 35-40 законопроектів.


Крім того, за словами першого віце-прем'єра, бажаним було б ухвалення базового закону про Національну комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг - 2966.

"2489 є частиною концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні... Законопроект 3501 забезпечить реалізацію завдань другого етапу виконання плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України",- сказав Кубів, закликавши при цьому депутатів підтримати важливі законопроекти.

Нагадаємо, ВРУ повинна розглянути частину законів, необхідних для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) під час пленарного засідання в четвер, 2 червня.