ua en ru

Рада цього тижня має ратифікувати угоду щодо кредиту від ЄІБ у 400 млн євро, - Герасимов

Рада цього тижня має ратифікувати угоду щодо кредиту від ЄІБ у 400 млн євро, - Герасимов Фото: Артур Герасимов

Також ВРУ має привести до стандартів ЄС питання електронних комунікацій

На поточному пленарному тижні Верховна Рада має ратифікувати фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо надання 400 мільйонів євро на розвиток аграрної галузі. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив представник президента у ВР Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президентом України внесено на розгляд парламенту Проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Основний кредит для аграрної галузі - Україна") між Україною та Європейським інвестиційним банком (0106), спрямований на отримання кредиту для відповідної галузі у розмірі 400 мільйонів євро", - заявив Герасимов.

За його словами, відповідний законопроект потребує розгляду на поточному пленарному тижні.

"Крім того, на цьому тижні необхідно розглянути пропозиції президента України до законів України номер 4024 (пропозиції президента до закону "Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 до закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг" - ред.) та 1076 (пропозиції президента до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" - ред.)", - зазначив Герасимов.

За словами представника президента у Раді, включення до порядку денного поточного пленарного тижня також потребують визначені президентом як невідкладні законопроекти 3549-1, 3643 та 3645, спрямовані на законодавче врегулювання у відповідності до стандартів ЄС з питань електронних комунікацій.

Нагадаємо, Державний експортно-імпортний банк України ("Укрексімбанк") стане агентом Міністерства фінансів України в частині розподілу 400 млн євро, залучених у Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).