ua en ru

Рада достроково закрилася

Рада достроково закрилася Фото: Верховна Рада України (РБК-Україна)

За словами Парубія, технічно в залі неймовірно складно працювати

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій достроково закрив ранкове пленарне засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, технічно в залі неймовірно складно працювати. Згідно статті 51 Регламенту Верховної Ради України і по технічних обставинах, я змушений зараз закрити ранкове засідання Верховної Ради України. Шановні колеги, я оголошую про закриття ранкового засідання пленарного Верховної Ради України", - підкреслив голова парламенту.

Парубій закликав нардепів не наближати парламент до знищення.

"Я хотів би, щоб ми сьогодні усі гуртом переосмислили те, що відбулося, і не наближали більше парламент до його знищення. Те, що сьогодні відбувалося в залі - є неприйнятним. Ми повинні нікому не дозволити нищити український парламент", - додав спікер.

Зазначимо, Парубій закрив засідання об 11:33. При цьому воно мало тривати до 14:00.

Нагадаємо, сьогодні під час розгляду законопроекту №7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей" в сесійній залі запустили димову шашку. Інцидент стався в секторі, де розташовані місця народних депутатів з фракції "Самопоміч". Після запуску шашки залом розійшовся дим і запах гару.