ua en ru

Рада достроково запровадила електронні держзакупівлі у Донецькій області

Рада достроково запровадила електронні держзакупівлі у Донецькій області Фото: Рада достроково запровадила електронні держзакупівлі у Донецькій області

За проект закону з техніко-юридичними правками проголосували 278 парламентарів

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №4199 "Про внесення деяких законодавчих змін щодо особливостей використання окремих публічних коштів на території Донецької області". За проект закону з техніко-юридичними правками проголосували 278 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що спочатку документ за основу підтримали 273 нардепа, однак віце-спікер ВР Андрій Парубій за пропозицією профільного комітета поставив законопроект на голосування в цілому.


Так, документ передбачає надання можливості впровадження процедури електронних надпорогових закупівель товарів, робіт і послуг у Донецькій області, як пілотного проекту, з урахуванням особливостей, визначених відповідними нормативними актами та враховуючи поточну соціально-політичну ситуацію в регіоні.

"Потреба у запровадженні електронної системи закупівель у Донецькій області обумовлена особливостями, пов’язаними з проведенням антитерористичної операції, спеціальними правами та обов’язками військово-цивільних адміністрацій, а також необхідністю максимально відкритого та публічного використання державних субвенцій на відновлення об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності, включаючи їх утримання, на території Донецької області, а також на їх соціально-економічний розвиток", - зазначають автори законопроекту.

Отож, з дня набрання чинності цього законопроекту закон України "Про публічні закупівлі" буде застосовуватися до місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та військово-цивільних адміністрацій, місцезнаходженням яких є територія Донецької області.

Законопроект набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, закон, що передбачає перехід державних закупівель в електронний формат, вступив в силу 19 лютого 2016 року.