ua en ru

Рада має ухвалити закони щодо енергоефективності на наступному пленарному тижні, - Зубко

Рада має ухвалити закони щодо енергоефективності на наступному пленарному тижні, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Віце-прем'єр закликав ухвалити у другому читанні три законопроекти

Верховна Рада має ухвалити у другому читанні три законопроекти щодо енергоефективності на наступному пленарному тижні. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Раді заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Генадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я закликаю всіх народних депутатів на наступному пленарному тижні розглянути у другому читанні закони, які дають можливість у першу чергу вирішити питання комерційного обліку, питання енергоефективності будівель і питання взаємовідносин між споживачем і надавачем послуг, закон про житлово-комунальні послуги", - заявив Зубко.

Віце-прем'єр зазначив, що відповідні інструменти дозволять, зокрема встановити відповідальність за обслуговування індивідуальних і будинкових лічильників та справедливий облік енергоресурсів, а також зняти бар'єри для зовнішнього інвестування в енергоефективність. Крім того, за рахунок закону про енергоефективність будівель в Україні може бути створений цілий ринок проектних організацій, енергосервісних компаній та енергоаудиторів, що у свою чергу ефективно вплине на розвиток економіки.

Нагадаємо, вчора парламент підтримав у другому читанні законопроект №5598 "Про Фонд енергоефективності". За документ c третього разу проголосували 278 нардепів.