ua en ru

Рада до 20 жовтня розгляне 11 законів, необхідних для введення безвізового режиму з ЄС

Рада до 20 жовтня розгляне 11 законів, необхідних для введення безвізового режиму з ЄС Фото: Верховна Рада України

Серед головних завдань, які повинні бути виконані найближчим часом запуск антикорупційного бюро та державного бюро розслідувань

Верховна Рада повинна прийняти 11 законів, необхідних для введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом до 20 жовтня 2015 р. Про це сьогодні в ході конференції на тему "Безвізовий режим Україна - ЄС: чи є світло в кінці тунелю?" заявила заступник міністра Кабінету міністрів Наталія Гнідюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на сьогодні передано у парламент перелік з 11 законопроектів, які вважаються невідкладними і подані на розгляд Верховної Ради з позначкою, що це власне законопроекти, які йдуть в рамках безвізового режиму. Ми сподіваємося, що з 6 жовтня, коли розпочнеться наступний сесійний тиждень, ці законопроекти будуть розглянуті",- заявила Гнідюк.

Заступник міністра зазначила, що насамперед це два законопроекти, що стосуються питання створення національного агентства з питань управління активами. Зокрема, повинно бути дозволено накладати арешт на майно, якщо воно може бути використано як доказ у справі, а також розширити використання спеціальної конфіскації на всі предмети злочинної діяльності.

Також серед головних завдань, які повинні бути виконані найближчим часом, за словами Гнідюк - боротьба з корупцією та організованою злочинністю, зокрема запуск антикорупційного бюро та державного бюро розслідувань.

При цьому Гнідюк також нагадала, що 15 грудня спеціальною місією ЄС повинен бути підготовлений комплексний звіт про стан виконання взятих Україною зобов'язань щодо візової лібералізації. На даний момент, це вже восьма місія, яка прибула в Україну з серпня.

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман заявляв, що Рада розгляне лібералізацію візового режиму з ЄС на наступному тижні.